1113 София, ул. "E. Багряна" 1, ет. 4, тел. +359 2 971 4315, E-mail: info@iis.bg

Посещение на най-главния ни клиент


  В началото на месец юли имахме посещение в рамките на което  проведохме редица интересни разговори с нашите гости от Телекомпютър ГмбХ. Когато работите с клиентите-партньори на едно ниво е винаги по-лесно и плодотворно. Беше много важно да получим визията за развитието на нашите продуктит за следващите 5 години и да дискутираме начините за постигането ѝ.
Благодарим ви Roy Barthel и Michael Fritsch
 

family@ akdb


На 10.02 се състоя в електронна среда поредната среща на представителите на фирмите в групата на AKDB family@akdb. Срещата се проведе под мотото – „Цялото е повече от сумата на съставните си части“.

На тази среща участниците имаха възможност да представят услугите на своите фирми и техния принос в общата екосистема за създаване на едно всеобхватно електронно управление. Чрез платформата за виртуални срещи gather.town участниците имаха възможност да обменят ценна информация помежду си в среда близка до реалната. Бяха дискутирани технологичните възможности за изграждане на електронно управление, постигане на екологичните норми  и начините за реализация на тези проекти посредством привличане на  външно финансиране.

Сбирката може да се определи като поредното силно доказателство за това, че посредством възможностите на модерните телекомуникационните технологии се постига интеракция покриваща възможностите поне  на 99% в сравнение с една реална конференция.

Накрая всички се обединиха около идеята че при такъв конгломерат от фирми в групата, всяка от които покрива широк набор от технологични услуги – от събирането на сурови данни IoT през създаване на софтуер за управление на процеси, облачни услуги до изкуствен интелект, заложените цели във визията „Никой не трябва да се реди повече на гише“ са напълно постижими в зададените времеви граници.


Пожелаваме успех на взелите участие и искрено се надяваме че при следващата ни среща конкретни реализации ще са  намерили своето заслужено място на слайдовете на презентаторите.

family

Повече информация.

Излет


 В средата на месец се състоя дългоочаквания излет който предприехме сред чудесната природа на Витоша. На този ден бяхме и домакин на ръководството на AKDB, които ни посетиха за да се запознаем лично както и да проведем  делови срещи в работната седмицата след това. След разходката сред природата, която на моменти се оказа истинско предизвикателство, завършихме деня с традиционни български ястия в уютна обстановка.


Снимки от събитието ще намерите в нашата галерия.


We believe in building talent and turning them into professionals


IIS IInternational Information Systems Ltd has entered a partnership  with Telerik Academy to create new talents for the IT Sector. 

We appreciate junior talent - they are highly motivated, don't fear challenges and bring a new perspective to work," says our General Manager Atanas Gavrilov.

"We can accompany them on their journey of acquiring such experience in the field of software for e-government, helping them develop as good professionals,".

Undoubtedly, IIS has an extensive experience in software development to share - an experience that can speed up the growth of every junior talent. 

 


More on the exciting news about our new projects could be read here.
 

Нов офис на АКДБ в Мадрид


 

¡Vamos! AКДБ отвори през февруари 2022, чрез своята дъщерна фирма – консултантската къща H&D GmbH, свое представителство  в испанската столица Мадрид под името H&D Aplicaciones.


 

 

Мултидисциплинарен испански екип т.н. Full Stack  Developer съставен от опитни специалисти, ще участва в реализацията на важни проекти от портфолиото на АКДБ и по този начин ще способства за по-нататъшното разширяване на групата на АКДБ. Управляващия директор на испанското представителство H&D Aplicacionеs, Ивон Раух, има за задача да изгради екип от около 50 специалиста.

Председателят на управителния съвет на АКДБ и съуправител на немската Unternehmensberatung H&D GmbH, г-н Рудолф Шлаер заяви: „Със създаването на испанската дъщерна фирма на H&D GmbH интернационализираме и разширяваме нашето семейство. Качеството на проектите реализирани съвместно от нас осезаемо ще бъде повишено чрез участието на отлично подготвени испански програмисти".

Новата испанска дъщерна фирма на АКДБ е второто ѝ международно участие  след като още през 2021 българската ИИС Интернешънъл Информейшън Системс ЕООД се присъедини към групата.


По този начин най-добре може да се онагледи нашето голямо семейство.


Петте топ тренда от 2022 нататък


Кои са трендовете, които биха могли да преобладават в средносрочен план при дигитализацията на местното самоуправление? Вземахме кристалната си топка - и съставихме топ 5 за вас.

 

Тренд 1: Автоматизация

 

Няма значение дали става дума за автоматично  нотификация за предстояща нужда от  удължаване на паспорта, или за автоматично плащане на социалните помощи за дете. Проактивните услуги изглежда са бъдещето. Администрацията все повече ще може да обработва и анализира данни за гражданите и да извлича препоръки за действия от тях. По този начин предлаганите услуги могат да бъдат персонализирани към отделния гражданин, но също ще могат да се разпознават и тенденции: например демографско развитие. Всичко това изисква интелигентно управление на големи количества данни – и по този начин използването на изкуствен интелект или интелигентна автоматизация на процеси.

 

Тенденция 2: Решения за интелигентен град иместно управление

 

Да се пестят ресурси. Кой ли  би бил против това?   Общините могат да пестят енергия и преди всичко да действат устойчиво, като контролират осветлението на паркингите, ако е необходимо. Или като се прави проверка на консумацията на пътна сол при снежни условия. Поддръжката на улици, зелени площи или извозването на боклука - всички тези общински услуги биват подкрепяни във все по-висока степен от решения за интелигентен град и общност: Сензори събират данни и ги препращат към централна платформа в общината. Там те биват оценявани на на тази база се вземат решения. Конкретно: ако превозни средства обезопасяващи улиците  зимно време записват дигитално маршрутите си, по които са минали, то дублиращите се пътувания ще се избягват. Ако сензорите измерват концентрацията на CO2, бързо могат да се предприемат мерки за противодействие. И ако рано се отчете слабо място във водопроводната мрежа, могат да се предприемат мерки за противодействие, преди щетите да станат огромни. Любопитен страничен ефект: Събраните данни могат да бъдат предоставени на гражданите, ако е необходимо, съгласно принципа на отворените данни.

 

Тенденция 3: Облачни решения

 

Спестявате си разходи от поддържане  актуална своя собствена ИТ-инфраструктура,  защитени сте срещу кибер атаки и разполагате с уеб достъп до софтуер без инсталиране. Това са само част от причините, поради които общинските администрации все по-често решават да изнесат своите IT-системи в облака (Германия). Тъй като нарастващият поток от данни прави управлението на общинска ИТ инфраструктура по-сложно и рисковано, общинските власти ще се обърнат към предложения за аутсорсинг. Предоставянето на стандартизирани онлайн услуги от държавните институции, ще бъде базирано на облачни технологии като SaaS. През октомври 2021 г. федералните провинции на Германия изискаха чрез  едно единно свое  писмено становище: „Модерната държавна  администрация действа компетентно, бързо и точно. Използват се  най-новите технологии, които способстват за бързотоо и лесно анализиране на наличните данни, за да вземе възможно най-добрите решения за гражданите и използва подходящи продукти от висок клас за това. Всичко това не е възможно без облачни изчисления. Спешно се нуждаем от собствен облак за нуждите на държавната администрация с по-сигурни вериги за доставки.”

 

Тенденция 4: Софтуер с отворен код

 

Софтуерът с отворен код се популяризира в Германия и Европа. В Германия федералното правителство също се е ангажирало с проекта с отворен код. Надеждата: По-малко зависимост от големи ИТ компании, повече дигитален суверенитет в Германия и Европа, по-бързи цикли на иновации, оптимална повторна употреба и по-голяма съвместимост със съществуващите процеси. Тъй като решенията с отворен код имат отворени интерфейси, е възможен обмен на данни с по-малко технически усилия. Надеждата е, че това ще насърчи конкуренцията между ИТ компаниите. В полза на местните власти - и за по-добро обслужване на гражданите.

 

Тенденция 5: Дигитални близнаци

 

Как се променя розата на ветровете, при добавяне на нови сграда в градската среда? Как процедираме с намерена на бомба в гъсто населени райони? Как да управлявате транспортните потоци, за да избегнете задръствания? Кои сгради са наводнени при наводнение? Къде се образуват градските топлинни острови и къде има най-голям потенциал за добиване на слънчева енергия? Отговорите на тези въпроси стават все по-важни, особено по отношение на опазването на климата и устойчивото общинско развитие. За това са необходими надеждни прогнози. И това е възможно чрез прецизни симулации. И така ще се създават все повече дигитални близнаци на градове, но и на средни по големинаобщини, за да се идентифицират потенциали за развитие или да се оценят опасности. Основата са 3D модели на градове, чрез които хората в общините натоварени да вземат решения ще могат да извършват симулации и анализи.


По материали от akdb.de 


Честита Новата 2022


"Бъдещето има много имена. За слабите то е непостижимото. За страхливите е неизвестното. За смелите е възможността." - Виктор Юго

След поредната много бурна година, желаем на вас - нашите партньори и вашите семейства  време да си поемете дълбоко въздух и да направите планове за да реализирате мечтите си.

Очакваме една вълнуваща и предизвикателна
в положителен аспект година заедно с вас  - пълна с възможности и дръзновение.15.09.2021 AKDB Discovery Tour 2021


Иновативни решения за дигитализиране на администрацията

Може да се включите във виртуалното посещение в света на дигиталните технологии на принципа Hop-On-Hop-Off(на немски):

 

  • 13.09.2021. от 09:00 - 17:00
  • 14.09.2021. от 09:00 - 17:00
  • 18.09.2021. от 09:00 - 17:00
  • 19.09.2021. от 09:00 - 17:00

 

 

Предприемете това откриватeлско посещение!

Безплатен билет и програмата за опознавателната обиколка ще откриете сега и само на  www.akdb.de/discoverytour


  © 2022 Интернешънъл Информейшън Системс ЕООД